Shenzen in 8 Hours

Shenzen, China. If you asked me what was the unforgettable moment from our last trip to HK? Yep, the answer is that. What’s interesting is me and mom were never been in there. I’ve no idea how to get there, taking care of visa and etc. All i know is i’m following the crowd and…

Biaya Hidup di Jepun

“Jadi, total-total kemaren abis berapa lu di Jepang?” Belakangan pertanyaan itu sering banget gw denger. It turns out banyak orang yang emang kepengen pergi ke Jepang. So, based on my 6 days journey in Tokyo, Osaka, Kyoto and Toyama, i’m giving you the rough calculation to give you a glimpse on how much cost of…

Daily Cost in Singapore – Bangkok – Hong Kong

Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok ¬†and Hong Kong are the only countries i’ve visit so far. And by far, Hong Kong is the most expensive one. Around 7-9 months i’ve been saving for that trip. I calculate the budget and got the numbers that i should save within 9 months period. And now i like 3-4…

Kesel sama Ke-El

Percaya apa ngga, tapi KL adalah satu-satunya negara yang bikin gw kangen sama Jakarta, my home town. Apa yah, kotanya ga bikin gw nyaman dan betah berlama-lama di negaranya. Penyebabnya. Manggil taksi susah banget. Pertama. Udah mah manggilnya susah ya, sekalinya dia mau berhenti, kagak mau pake argo. Bah. Udah gitu mobilnya bukan dalam keadaan…